2-3 personen

Flowerspruit: courgettepasta met Flower Sprouts

Verwarm een hapjespan op middelmatig vuur en voeg de stukjes worstjes toe en bak ze voor circa 10-12 minuten of totdat ze gaar zijn.  Was ondertussen de courgettes en maak met een julienne schiller of spirelli spaghetti slierten.  Verwijder de worstjes met behulp van bijvoorbeeld een schuimspaan en leg ze apart. Voeg gelijk in dezelfde pan de knoflook, […] Lees verder »

Spinazie: lasagna met spinazie en ricotta

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de sjalot, knoflook, 1 eetl oregano en wat peper en zout kort in olijfolie. Voeg daarna de spinazie toe en laat slinken, bak ongeveer 5 minuten. Haal dit uit de pan en stop het even in een schaal. Gooi nu in de pan de tomatenblokjes, basilicum, 1 […] Lees verder »

Avocado/banaan/sinaasappel: smoothie

Snij de avocado doormidden, wip de pit eruit met een mes en lepel het vruchtvlees eruit. Schil de sinaasappels en banaan. Stop het vruchtvlees van de avocado, de sinaasappels, banaan, melk en yoghurt in een blender en mix alles glad. Verdeel over 2 grote of 3 kleinere glazen. Smakelijk! Lees verder »

Bloemkool: ovenschotel met champignon en tomaat

Oven op 200 graden voorverwarmen.Bloemkool circa 15 minuten koken laten uitlekken en in een ingevette ovenschaal leggen.Champignons in olie fruiten en de tomaten in partjes 1 minuut meebakken, bij de bloemkool scheppen. Van de boter, bloem en bouillon een saus maken. Roer de kaas, crème fraîche en de kerrie erdoor. Breng het op smaak met […] Lees verder »

Zilversteel: algemeen

De zilversteel is een snijbiet waarvan de steel meer ontwikkeld is dan bij de gewone snijbiet.  Zilversteel is familie van spinazie en heeft ook een hoog ijzergehalte, maar een mildere smaak. Van zilverstelen kunt u zowel het blad als de steel gebruiken. Was en snijd de groente in brede repen en roerbak of stoof de […] Lees verder »

Zilversteel met ham

Was de zilversteel, snijd de onderste stukjes van de stelen er af en snij ze verder in dunnen reepjes. Verhit de olie in de wok en begin met het fruiten van de ui. Als die begint te bruinen voeg je de hamreepjes en de knoflook toe. Na een paar minuten mogen de zilverstelen en de […] Lees verder »

Mangold in sesamolie gebakken met zoete gehaktballetjes

Korianderzaad vijzelen of malen in een pepermolen. Gehakt mengen met koriander, zout en siroop. Balletjes draaien en bakken in olijfolie. Bladeren van de mangold los trekken, wassen en in smalle stukjes snijden. Sesamolie verwarmen in brede hapjes pan of wok. Mangold 3 à 5 minuten roerbakken op een middelhoog tot hoog vuur. Eventueel zout toevoegen. […] Lees verder »