Spinazie: lasagna met spinazie en ricotta

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de sjalot, knoflook, 1 eetl oregano en wat peper en zout kort in olijfolie. Voeg daarna de spinazie toe en laat slinken, bak ongeveer 5 minuten. Haal dit uit de pan en stop het even in een schaal. Gooi nu in de pan de tomatenblokjes, basilicum, 1 eetl oregano en wat peper en zout. Laat dit 5 minuten sudderen tot een sausje.

Als de spinazie een beetje is afgekoeld, snijd je deze fijn. Meng de spinazie met de ricotta en wat Parmezaanse kaas. Begin nu met de lagen van de lasagne: op de bodem de helft van het spinazie-mengsel, daarboven een derde van de tomatensaus en daarboven een aantal lasagnevellen. Daar weer de andere helft van het spinazie-mengsel op, een derde van de tomatensaus en de overige lasagnevellen. Daarbovenop het laatste van de tomatensaus en de mozzarella verdeeld in plakken. 

Als laatste strooi je er nog het laatste van de Parmezaanse kaas over. Plaats dit 25 minuten in de oven op 180 graden.

Smakelijk!

Ingrediënten

  • 100 gr lasagna vellen
  • 300 gr spinazie
  • 250 gr ricotta
  • 1 blik tomatenstukjes (400 gr)
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 bol mozzerella
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • stuk of 8 blaadjes verse basilicum, fijngesneden
  • 2 eetlepels oregano
  • peper en zout
  • olijfolie