Bloemkool: ovenschotel met champignon en tomaat

Bereiding

Oven op 200 graden voorverwarmen.
Bloemkool circa 15 minuten koken laten uitlekken en in een ingevette ovenschaal leggen.
Champignons in olie fruiten en de tomaten in partjes 1 minuut meebakken, bij de bloemkool scheppen. Van de boter, bloem en bouillon een saus maken. Roer de kaas, crème fraîche en de kerrie erdoor. Breng het op smaak met peper en zout. Saus op de groenten schenken en in de oven 15 minuten goudbruin laten kleuren.
Lekker met bijvoorbeeld kip.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 100 gram roomkaas
  • 4 dl kruidenbouillon
  • 30 gram boter
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 250 gram tomaten
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 bakje champignons
  • 1 kg bloemkool