Zuurkooltaartjes met uienringen

Bereiding

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Pel de ui en snijd hem in ringen. Verhit de boter in een ruime pan en fruit hierin de uiringen goudbruin. Neem ze uit de pan. Voeg de zuurkool en de kruidnagels aan het bakvet toe en bak dit al omscheppend 5 min.

Verwarm de oven voor op 200° C. Klop het ei met de melk los. Vet de taartvormpjes in met wat boter en leg in elk vormpje een plakje bladerdeeg. Snijd de overhangende randjes af. Prik de bodem in met een vork. Verdeel er de zuurkool en de uiringen over. Schenk het eimengsel over de taartjes. Bak de taartjes in 20 min. goudbruin en gaar.

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 kruidnagels
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 20 gr. boter en margarine
  • 1/2 dl. melk
  • 300 gr. zuurkool