Zuurkoolstamppot met kaas en gedroogde tomaatjes

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken. Was de zuurkool en druk het vocht eruit. Haal de zuurkool met een vork uit elkaar.

Snijd of knip de drooggedepte tomaten in kleine stukjes. Meng de stukjes door de zuurkool.

Leg de aardappelen onder in een pan en leg de zuurkool hierop. Bestrooi het geheel met wat zout en draai er flink wat peper over. Schenk de wijn in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de aardappelen in ca. 20 min. gaar worden. Snijd in de tussentijd de kaas in blokjes. Schenk het vocht af, maar vang het op. Stamp het gerecht fijn. Voeg zoveel vocht toe dat de stamppot lekker smeuiig wordt. Roer de kaas door de stamppot en serveer de mosterd er apart bij.

Ingrediënten

  • 600 gr. aardappel
  • 300 gr. zuurkool
  • 2 dl. witte wijn
  • 3 tomaten, gedroogde, op olie
  • 250 gr. kaas, belegen
  • mosterd
  • peper
  • zout