Zuurkoolstamppot met abrikozen
Bereiding
Schil de aardappelen en snij deze in vieren. Snij de abrikozen in stukjes. Zet in een ruime pan de aardappelen op met een laagje koud water, het spek, de zuurkool, de abrikozen, laurierblad, jeneverbessen, zout en peper. Breng het geheel aan de kook op een hoog vuur. Leg het deksel op de pan en zet het vuur iets lager. Kook de aardappelen met de zuurkool in 25 min. gaar. Giet het vocht af, neem het spek uit de pan, verwijder laurierblad en jeneverbessen en stamp de aardappelen en de zuurkool fijn met een stamper. Snij de worst en het spek in stukjes, roer ze door de stampport en verwarm dit alles 10 min. op een laag vuur. Verwarm de melk in een steelpannetje. Roer de warme melk, de mosterd en evt. wat crème fraîche door de stamppot.
Ingrediënten
- 1,5 kg aardappels
- 500 gr. (wijn-)zuurkool
- 100 gr. gedroogde abrikoos
- 1 dl. melk
- 5 jeneverbessen
- 1 (rook-)worst
- 1 laurierblad
- 1 theel. (Dijon-)mosterd
- evt. beetje crème fraîche