Zuurkoolschotel met röstideksel

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200°C. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Knoflook pellen en fijnsnijden. Uien pellen en snipperen. In roerbakpan olie verhitten en knoflook en uica. 1 minuut fruiten. Champignons ca. 3 min. meebakken. Quorn erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper.

Zuurkool afgieten. In kom mosterd en zure room door elkaar roeren en zuurkool erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper en in ovenschaal uitspreiden. Quornmengsel erop scheppen. Rösti erover verdelen en bestrooien met zout en flink veel peper.

In midden van oven zuurkoolschotel in ca. 40 minuten bakken tot aardappellaagje knapperig en goudbruin is.

Ingrediënten

  • 1 bekertje zure room
  • peper
  • 1 zak zuurkool
  • zout
  • 2 bakjes Quorn Fijngehakt (à 175 gr.)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bakje kastanjechampignons (250 gr.)
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • 400 gram rösti