Zuurkoolquiche

Bereiding

Deeg laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 200ºC of gasovenstand 4. Zuurkool laten uitlekken en beetje fijner snijden. Ananas laten uitlekken. Eieren loskloppen met room, kaas, zout en peper. Quichevorm bekleden met deeg. Katenspek over bodem verdelen. Zuurkool erover verdelen. Ananasschijven erop rangschikken. Roommengsel over zuurkool schenken. Opstaande randjes van deeg naar binnen vouwen. Quiche in ca. 25 min. in midden van oven gaar en goudbruin bakken, evt. afdekken met aluminiumfolie als quiche te bruin kleurt.

Ingrediënten

  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  • 5 eieren
  • 1 blik ananasschijven
  • 1 zakje zuurkool
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 100 gr. gemalen belegen kaas
  • zout
  • 100 gr. katenspek
  • peper