Zuurkool: Schotel met appel en kaneel
Bereiding
In koekenpan 2 el margarine verwarmen. Runderreepjes in 4 min. rondom bruinbakken. Met zout en peper bestrooien. Appels schillen en klokhuis verwijderen. Eén appel in kleine blokjes, andere in plakken snijden. Zuurkool laten uitlekken en appelblokjes met zuurkool mengen. Achtereenvolgens aardappelpuree, runderreepjes en zuurkool met appel in magnetronschaal scheppen. Kaneel door Finesse roeren. Finesse over zuurkool schenken. Schaal met deksel van magnetronschaal afdekken en in ca. 15 min. in magnetron op 700 watt gaar en heet laten worden. In koekenpan rest van margarine verhitten en plakjes appel in 3 min. aan beide zijden bruinbakken. Schotel met appelplakjes garneren.
Ingrediënten
- 3 el vloeibare margarine
- 300 gr runderreepjes
- 2 appels
- 500 gr zuurkool
- 900 gr aardappelpuree met boter
- 125 ml finesse voor koken
- 1 el kaneel