Zuurkool: pittig met zalm

Bereiding

Uien en knoflook pellen en fijnsnijden. Olie in diepe pan verhitten en hierin ui 3 minuten bakken.
Knoflook, kerrie en sambal toevoegen en nog 1 minuut bakken. Zuurkool en 1/2 kopje water toevoegen en met deksel op pan 15 minuten koken. Aardappelen in laagje water met zout naar smaak in 10-12 minuten gaarkoken en afgieten.
Peterselie fijnsnijden. Room aan zuurkool toevoegen en 1 minuut koken. Vuur uitzetten. Zalmsnippers (of zalmmoot eerst roerbakken in wokolie) en helft peterselie erdoor scheppen.

Aardappelen en zuurkool met wat vocht op 4 borden scheppen, rest peterselie erover strooien.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 1 zak zuurkool (500 gram)
  • 800 gram aardappelen
  • 30 gram peterselie
  • 1 pakje room culinair
  • zalm (snippers) of zalmmoot (diepvries)