Zuurkool- Paddestoelen-stamppot met blauwaderkaas
Bereiding
Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca. 20 min. gaar koken. Intussen champignons schoonvegen,. Grote exemplaren in vieren snijden, kleine halveren. Paprika schoonmaken en in stukjes snijden.
In grote koekenpan boter verhitten, paddestoelen en paprika al omscheppend ca. 5 min. op hoog vuur bakken. Zuurkool erdoor scheppen en ca. 5 min. meebakken. Korstjes van de kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en met (deel van) melk tot smeuíge puree stampen. Zuurkoolmengsel en kaasblokjes erdoor scheppen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper en even verwarmen.
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 2 eetl. boter
- peper
- zout
- 250 gr. kastanjechampignons
- 1,5 kg kruimige aardappels
- 125 gr. blauwaderkaas
- 1 zakje (wijn)zuurkool
- 1-2 dl. melk