Zuurkool: met paddenstoelen en wijn
Bereiding
Verwarm de zuurkool met de wijn en het vocht uit de verpakking 10 minuten met afgesloten deksel in een pan met dikke bodem. Maak intussen de paddenstoelen schoon met een paddenstoelen-borsteltje of met keukenpapier. Verhit de boter en roerbak de paddenstoelen op hoog vuur tot alle vocht verdampt is. Schenk de sojasaus erdoor en roerbak nog 1 minuut. Giet het overtollige stoofvocht van de zuurkool af. Breng de zuurkool en de paddenstoelenmix op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de zuurkool over 4 borden en schep de paddenstoelen erop.
Variatie: bak bij de champignons een ui mee of paprika.
Serveer er een smeuïge puree bij van grofgestampte aardappels met crème fraîche en plakjes zwarte olijf erdoor, en een rosé gebakken wildbiefstukje.
Ingrediënten
- 500 gram zuurkool
- 100 ml witte wijn
- 250 tot 400 gram paddenstoelen (of champignons)
- 25 gram boter
- 2 eetlepels sojasaus
- zout
- (ui en/of paprika)