Zoete bataat soep
Bereiding
Pel en snijd de sjalot en knoflook fijn. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Verhit olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook. Bak de aardappel 5 minuten mee, voeg het kaneelstokje toe en blus af met de bouillon. Kook de aardappels gaar, verwijder het kaneelstokje en pureer de soep met de staafmixer. Breng de soep op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Rasp de sinaasappel boven de yoghurt en roer de yoghurt door. Serveer de soep in borden en schep er een lepel sinaasappelyoghurt op.
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 750 gr zoete bataat
- olijfolie
- 1 kaneelstokje
- 1 l kippenbouillon
- zout en peper
- 1 sinaasappel
- 100 ml Griekse yoghurt