Zoete bataat: salade

Bereiding

Was de zoete aardappelen en verwijder eventuele oneffenheden. Je hoeft de aardappelen dus niet te schillen. Het
mag wel, maar het is niet perse nodig. Snij ze in gelijke stukken van ongeveer 2 x 2 cm.
Kook ze in een minuut of 10 beetgaar in water met zout. Laat ze iets uitlekken.
Pel en snipper de rode ui en voeg dit bij de zoete aardappelen. Snij de paprika in blokjes en voeg deze ook bij de
salade.
Voeg een lepel mayonaise en een lepel kwark toe.
Breng de zoete aardappelsalade op smaak met peper en zout en wat gehakte dille en bieslook.

Bron: uitpaulineskeuken.nl

Ingrediënten

  • 3-4 zoete bataten
  • 1 rode paprika
  • 1 klein rood uitje
  • 1 eetl mayonaise
  • 1 eetl kwark
  • handje dille
  • handje bieslook
  • peper en zout