Zoete bataat met vis en Aziatische kruiden
Bereiding
Zoete bataat schoon boenen of schillen en in plakjes snijden. Uien schillen, op de wortelkant neerzetten en halveren. Beide helften met de lijnen van de ui mee in smalle partjes snijden. Komijn- en korianderzaad roosteren in een pan met dikke bodem tot ze lichtbruin kleuren en lekker gaan ruiken. Olie toevoegen. Uien toevoegen en fruiten tot ze glazig zijn. Kurkuma toevoegen. Zoete bataat 5 minuten mee bakken.
Een scheutje water toevoegen en de bataat in ongeveer 15 minuten gaar stoven.
Vis in stukjes snijden en de laatste 5 minuten meestoven.
Op smaak brengen met zout.
Ingrediënten
- korianderzaad (vers gemalen)
- 1/2 tot 1 theelepel komijn zaad
- 200 gram koolvis
- 2 uien
- 200 gram zoete bataat
- olijfolie
- zeezout naar smaak
- 1/2 theelepel kurkuma