Zoete bataat met prei en tomaat
Bereiding
Breng in een pan ruim water aan de kook. Kook de zoete aardappelen in de schil ongeveer 15 minuten met het deksel op de pan. Pel en snipper intussen de ui. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken. Verwijder van de paprika de zaadlijsten, wassen en in reepjes snijden. Halveer de prei in de lengte, wassen en in halve ringen snijden.
Verhit de olie in de braadpan en fruit de ui ongeveer 2 minuten. Voeg de paprika en de tomaat toe en pers de knoflook boven de pan uit, alles ongeveer 5 minuten meefruiten.
Schil de aardappel en snijd deze in blokjes. Voeg de aardappel, de ketjap, het bouillontablet en een scheutje water toe. Met het deksel op de pan ongeveer 10 minuten laten stoven.
Op smaak brengen met peper en zout.
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 2 vleestomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 250 gram zoete bataat
- 1 eetlepel zoete ketjap
- zout en peper
- 1 bouillontablet