Yacon: slaatje van boerenkool en yacon

Bereiding

Rits de boerenkool van de stengels. Snijd de Yacon in dobbelsteentjes of halve maantjes.
Blancheer de boerenkool (5 minuten in kokend water onderdompelen en dan koudspoelen in een vergiet, proef wel even of de kool beetgaar is, dus niet meer rauw-taai).
Doe yacon en boerenkool in een slakom. Verbrokkel de feta erover, voeg de veenbessen en de noten toe en besprenkel met olijfolie en azijn. Meng alles voorzichtig door elkaar met slabestek. Smaak af met peper en zout.

Ingrediënten

  • 400 gr boerenkool
  • 300 gr yacon
  • 4 eetl gedroogde veenbessen
  • handje geroosterde walnoten (of pijnboompitten)
  • 100 gr feta
  • halve rode ui
  • 4 eetl chardonnayazijn (of witte wijn)
  • 4 eetl olijfolie
  • peper en zout