Wortel/Ui/Paprika: verwarmende soep
Bereiding
Bak de ui en de wortel aan in de boter/olie, voeg daarna de rode paprika toe en bak die ook even mee. Doe dan de tomatenpuree, sambal, kruiden en water met bouillonblokje, danwel de runderbouillon bij het mengsel en laat het geheel zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Pureer de groenten met een staafmixer en doe ze nog even door een zeef. Bind het geheel evt met wat maizena . Proef of de smaak pittig genoeg is, varieer met wat extra sambal, citroensap of een klein scheutje japanse sojasaus.
Recept Open dag 2013 Lucia van den Bogert (www.luciavdbogert.nl)
Ingrediënten
- Sambal oelek
- Tomatenpuree
- 1 rode paprika
- Goter of olie
- 1 wortel (winter of regenboog)
- 1 ui
- Koekkruiden of speculaaskruiden
- Runderbouillon (blokje)
- Zure room en peterselie (voor afwerking)
- Sojasaus