Wortel: stoofpot met runderlappen en wijn
Bereiding
Vlees in dobbelstenen snijden. Uien en knoflook pellen en snipperen. Wortels schoonmaken en in plakjes snijden.
In braadpan helft van boter verhitten en vlees rondom bruin bakken. Spek ongeveer 2 minuten meebakken.
Ui, knoflook en wortel toevoegen en circa 2 minuten zachtjes bakken. Vlees bestrooien met zout en peper. Wijn, 4 dl water, tijm en laurierblaadjes in pan doen. Bouillontablet erboven verkruimelen.
Vlees afgedekt ongeveer 3 uur zachtjes stoven. Champignons schoonmaken met keukenpapier en in vieren snijden. In koekenpan rest van boter verhitten en champignons al omscheppend circa 5 minuten bakken. Champignons aan vlees toevoegen. In kopje maizena gladroeren met 2 eetlepels water en al roerend stoofvocht binden. Saus op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met gekookte krielaardappels bestrooid met peterselie.
Ingrediënten
- 700 gram runderlappen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 kilo wortel
- 50 gram boter
- 100 gram magere spekreepjes (biologisch) of vegetarische pittige reepjes
- zout en peter
- 3 1/2 dl rode bordeaux
- 1/2 theelepel tijm
- 2 laurierblaadjes
- 1 bouillontablet
- 1 bakje (kastanje) champignons
- 1 eetlepel maizena