Wortel – Courgette (Paprika, prei enz): Pasteibakje met zomergroenten

Bereiding

Was de courgette en maak de worteltjes en de rode paprika schoon. Snijd de groenten in dunne reepjes. Maak de groene asperges schoon en halveer ze. Pel en snipper het teentje knoflook.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan goudbruin. Verwarm de ragoutbakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de rundergehakt met een eetlepel shoarmakruiden en een eetlepel melk en vorm er struitergrote balletjes van. Verhit olie en bak de balletjes in ca. 5 min. bruin en gaar. Voeg de groenten en de knoflook toe en bak 3 min. mee. Bereid kerriesaus. Schep het groentemengsel erdoor. Verdeel de ragout over de bakjes en garneer met pijnboompitten.

Tip: bijna alle groentes kun je gebruiken, zelfs tuinboon en snijbiet.

Ingrediënten

  • kerriesaus
  • 0,5 el. olie
  • 1 el. melk
  • 1 el. shoarmakruiden
  • 2 wortels
  • Eventueel halve rode paprika, prei, venkel enz
  • 150 gr. rundergehakt
  • pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • Eventueel 10 kleine groene asperges
  • 4 pasteibakjes
  • halve courgette