Wortel: Aardappel-wortelstoof

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd in 4 gelijke stukken. Schil de wortel en snijd in stukjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de ui toe en bak 3 min. Doe de aardappelen, wortel, abrikozen en bouillon in de hapjespan. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 30 min. stoven. Schep na 15 min. om en leg de kabeljauwfilet ertussen.

Snijd de koriander en peterselie grof. Neem de pan van het vuur en bestrooi met de kruiden.

Ingrediënten

  • 500 ml groentebouillon (van tablet)
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 el olie
  • 500 gram wortel
  • 500 gram iets kruimige aardappelen
  • 375 gram kabeljauwfilet in stukken gesneden
  • 15 gram koriander, alleen de blaadjes
  • 10 gram platte peterselie, alleen de blaadjes