Witte Kool: witte kool met kip en taugé
Bereiding
Ui schillen, op de wortelkant neerzetten en halveren. Beide helften met de lijnen van de ui mee in smalle partjes snijden en fruiten in olie. Komijnzaad toevoegen. Kool in smalle reepjes snijden, met een klein scheutje water toevoegen aan de uien en in ongeveer 10 minuten gaar stoven. Kipfilet in stukjes snijden of knippen met een schaar en krokant en gaar bakken in olie. Taugé de laatste 2 à 3 minuten met de kool meestoven. Kip aan de groenten toevoegen en het gerecht op smaak brengen met shoyu, peper en zout. Lekker met rijst.
Ingrediënten
- ½ theel. komijnzaad
- een scheutje tamari
- olijfolie
- vers gemalen peper
- zeezout naar smaak
- ½ witte kool
- 200 g. kipfilet
- 1 ui
- ½ bakje taugé