Witte kool: Krautsalat de echte Duitse witte kool salade

Bereiding

 

Hulpmiddelen
Rasp of keukenmachine/grote schaal met deksel

Dressing:
100 ml zonnebloemolie
150 ml kruidenazijn of witte wijn azijn
150 ml suiker
½ eetlepel zout
½ eetlepel mosterd

Voorbereiding
Buitenste bladeren van de kool verwijderen. Kool in stukken snijden en harde stronk uit het midden verwijderen. Witte kool schaven met schaaf of met gebruik van de keukenmachine.
Paprika schoonmaken en ook in reepjes schaven.
Ui pellen en heel fijn snijden.

Bereidingswijze
Olie, azijn, suiker, zout en mosterd aan de kook brengen.
Warme dressing direct over de salade gieten. Salade goed doorroeren. De salade in een grote schaal met deksel overdoen. De salade moet minstens 2 dagen blijven staan op een koele plaats (niet in de koelkast!) en moet 1 maal per dag doorgeroerd worden.

Serveertips
Heerlijk bij de warme maaltijd en bij de lunch. Ook lekker bij de barbecue of op een buffet. Je kunt de salade ruim een week bewaren. De salade is na 2 dagen goed op smaak.    

Recept van: Petra Wiggers, Stadtlohn, op Smulweb

Ingrediënten

  • 150 ml kruiden of witte wijn azijn
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 kleine ui
  • 1/2 groene paprika
  • 1 kg witte kool (niet gesneden)
  • 150 ml suiker
  • 1/2 eetl zout
  • 1/2 eetl mosterd