Witte kool: Koolsalade met gehakte noten en kaas

Bereiding

Spekblokjes in ongeveer 8 min. zachtjes in een koekepan bakken. Rozijnen in warm water laten wellen. Kool in zeer dunne reepjes snijden, de kaas in blokjes. Pel de ui en hak hem fijn. Een sausje roeren van azijn, suiker, peper, zout, basilicum en olie. Kool met spekblokjes, rozijnen, blokjes kaas, ui, dressing en gehakte noten vermengen. Over de schaaltjes verdelen. Garneren met een takje peterselie en de halve walnoten Geef er warm stokbrood bij.

Ingrediënten

  • 1 eetl. wijnazijn
  • 1 ui
  • 2 walnoten
  • 2 eetl. peterselie (vers)
  • 3 eetl. olie
  • 40 gr. rozijnen
  • 100 gr. extra belegen kaas
  • 100 gr. gemengde noten
  • 100 gr. mager ontbijtspek
  • 375 gr. witte kool
  • 0,2 eetl. basilicum (vers)
  • 0,1 eetl. suiker
  • zout
  • peper