Witlof: stamppot met gerookte zalm
Bereiding
Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan met weinig water en zout aardappels afgedekt in ca. 20 min. gaar koken. Intussen dille in stukjes knippen. Witlof schoonmaken en in ringen snijden. In wok boter verhitten en witlof al omscheppend in ca. 5 min. beetgaar bakken. Aardappels afgieten, deel van kookvocht opvangen. Aardappels in pan met crème fraîche en evt. wat kookvocht tot een smeuïge puree stampen. Witlof, zalm en dille erdoor mengen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper en nog even verwarmen.
Ingrediënten
- 2 eetl. boter
- 500 gr. witlof
- 15 gr. verse dille
- zout
- 1,5 kg kruimige aardappels
- 1 bekertje. crème fraîche (125 ml.)
- 200 gr. gerookte zalmblokjes
- verse peper