Witlof: schotel met gehakt en (kastanje)champignons
Bereiding
Tip: Je kunt ook variëren door de aardappelschijfjes te vervangen door aardappelpuree.
Voorbereiding
– verwarm de oven voor op 180 gr.
– schil de aardappelen, snijd ze in schijfjes, kook ze ongeveer 5 minuten en laat ze uitlekken in een vergiet
– borstel de (kastanje)champignons schoon en snijd ze in vieren
– snijd de uien en de witlof in halve ringen
Bereidingswijze
– spekjes in de pan en even laten bakken, voeg het gehakt toe, kruiden met peper en evt een klein beetje zout
– het gehakt even laten bakken, voeg de uien toe
– daarna de witlof en de champignons erbij
– doe het geheel in een ovenschaal en daaroverheen de aardappelschijfjes
– klop de eieren, room en mosterd en giet het over het geheel
– als laatste gaat de kaas eroverheen
– zet de schaal 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
Ingrediënten
- 500 gr. witlof
- 500 gr. rundergehakt
- 150 gr. gerooktje spekjes
- 1 kg. aardappelen
- 250 gr. (kastanje)champignons
- 2 uien
- 3 eieren
- 250 ml kooksroom
- 2-3 eetl. mosterd
- 200 gr. geraspte kaas
- peper en weinig zout (ivm de spekjes)