Witlof: schotel met gehakt en (kastanje)champignons

Bereiding

Tip: Je kunt ook variëren door de aardappelschijfjes te vervangen door aardappelpuree.

Voorbereiding
– verwarm de oven voor op 180 gr.

– schil de aardappelen, snijd ze in schijfjes, kook ze ongeveer 5 minuten en laat ze uitlekken in een vergiet
– borstel de (kastanje)champignons schoon en snijd ze in vieren
– snijd de uien en de witlof in halve ringen

Bereidingswijze

– spekjes in de pan en even laten bakken, voeg het gehakt toe, kruiden met peper en evt een klein beetje zout
– het gehakt even laten bakken, voeg de uien toe
– daarna de witlof en de champignons erbij
– doe het geheel in een ovenschaal en daaroverheen de aardappelschijfjes
– klop de eieren, room en mosterd en giet het over het geheel
– als laatste gaat de kaas eroverheen
– zet de schaal 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden

Ingrediënten

  • 500 gr. witlof
  • 500 gr. rundergehakt
  • 150 gr. gerooktje spekjes
  • 1 kg. aardappelen
  • 250 gr. (kastanje)champignons
  • 2 uien
  • 3 eieren
  • 250 ml kooksroom
  • 2-3 eetl. mosterd
  • 200 gr. geraspte kaas
  • peper en weinig zout (ivm de spekjes)