Witlof: Schnitzel met zoete witlof
Bereiding
Schnitzels kruiden met vleeskruiden. Witlof schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. In grote koekepan 25 gr. boter verhitten en schnitzels in ca. 8 min. gaar bakken. Intussen appels schillen, klokhuis verwijderen en in dunne plakjes snijden. In wok of braadpan rest van de boter verhitten. Lof ca. 3 min. roerbakken. Appel toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. Stroop toevoegen en laten smelten. Los op smaak brengen met zout en peper. Witlof bij schnitzel en aardappelpuree serveren.
Ingrediënten
- 3 appels (bv. Elstar of goudreinet)
- 50 gr. boter of margarine
- 700 gr. witlof
- 1 zakje varkensvleeskruiden
- 4 biologische varkensschnitzels (à 100 gr.)
- aardappelpuree
- 3 eetl. appelstroop
- zout
- peper