Witlof: Schnitzel met zoete witlof

Bereiding

Schnitzels kruiden met vleeskruiden. Witlof schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. In grote koekepan 25 gr. boter verhitten en schnitzels in ca. 8 min. gaar bakken. Intussen appels schillen, klokhuis verwijderen en in dunne plakjes snijden. In wok of braadpan rest van de boter verhitten. Lof ca. 3 min. roerbakken. Appel toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. Stroop toevoegen en laten smelten. Los op smaak brengen met zout en peper. Witlof bij schnitzel en aardappelpuree serveren.

 

Ingrediënten

  • 3 appels (bv. Elstar of goudreinet)
  • 50 gr. boter of margarine
  • 700 gr. witlof
  • 1 zakje varkensvleeskruiden
  • 4 biologische varkensschnitzels (à 100 gr.)
  • aardappelpuree
  • 3 eetl. appelstroop
  • zout
  • peper