Witlof: Romige witlof met mosselen
Bereiding
Aardappels schilen en in schijfjes snijden. In koekenpan olie verhitten en aardappelschijfjes in ca. 12 min. krokant bakken, regelmatig omscheppen. Intussen witlof schoonmaken, wassen en struikjes in lengte halveren. Witlof met snijkant naar beneden in een pan leggen. Bestrooien met 1/2 theel. zout en wijn erover schenken. Witlof afgedekt in 8 à 10 min. gaar koken, halverwege keren. Mosselen laten uitlekken. Crème fraîche en mosselen door witlof scheppen en ca. 1 min. meeverwarmen. Op 2 borden scheppen. Aardappelschijfjes ernaast scheppen en bestrooien met zout.
Ingrediënten
- zout
- 1/2 dl droge witte wijn
- 4 struikjes witlof
- aardappels
- 4 eetl. olijfolie
- 4 eetl. crème fraîche
- 1 potje mosselen (in natuurazijn)