Witlof: Roergebakken witlof met hete garnalen
Bereiding
Verwijder de uiteinden van de struiken witlof. Snijd de struiken over de lengte doormidden en in dunne repen. Snijd de chilipeper over de lengte open en schraap de zaadjes eruit met een mesje. Snijd de peper in dunne reepjes. Verhit in een wok de roerbakolie en bak hierin de gember, knoflook en chilipeper 30 seconden op hoog vuur. Voeg de garnalen toe en roerbak ze 3 min. mee. Voeg de reepjes witlof toe en roerbak alles nog 3 min. Breng op smaak met zout en strooi de koriander erover. Lekker met gele rijst.
Ingrediënten
- 500 gr. tijgergarnalen (ontdooid)
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 cm. gemberwortel, geschild en fijngesneden
- 2 el. roerbakolie
- 1 rode chilipeper
- 4 struiken witlof
- 5 takjes koriander, grof gesneden