Witlof, Oosters
Bereiding
Maak de witlof schoon en snijd elk struikje in de lengte in zessen. Verhit 1 eetl. zonnebloemolie in een wok en pers de knoflook hierboven uit. Voeg de rode peper en kipfilet toe en roerbak de kip in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Voeg de witlof toe en roerbak deze 1 min. op hoog vuur mee. Voeg de sesamolie, honing, sojasaus en limoensap aan de witlof toe en roerbak de witlof nog 2-3 min. Breng de witlofschotel op smaak met zout en peper. Garneer het gerecht met sesamzaad. Lekker met (pandan)rijst.
Ingrediënten
- 1 eetl. geroosterde sesamzaadjes
- zout
- 1 eetl. limoensap
- 2 eetl. zoete sojasaus
- 1 eetl. honing
- 1 eetl. sesamolie
- 250 gr. in blokjes gesneden kipfilet
- 1 teen knoflook
- 1 eetl. (zonnebloem)olie
- 4 struikjes witlof
- peper
- 1 rode peper