Witlof, gevuld in rauwe ham
Bereiding
Witlof wassen, 10 min. koken en kern verwijderen. Studentenhaver fijnhakken en in een kommetje doen. Mon Chou erdoor mengen.Witlof uitslaan. Struikjes in de lengte halveren en met notenmengsel vullen. Helften weer goed op elkaar leggen en evt. losse bladeren tegen de struikjes leggen. Witlofstruikjes stevig in plakjes rauwe ham wikkelen.
In koekepan boter verhitten. Witlofstruikjes in rauwe ham ca. 3 min. rondom bakken. Voorzichtig keren. 1/2 dl. water toevoegen en met deksel op de pan de witlof in ca. 10 min. zachtjes gaar stoven.
Met een schuimspaan de witlof voorzichtig uit de pan scheppen en op een schaal leggen. Garneren met toefjes peterselie.
Ingrediënten
- 100 gr. studentenhaver
- 50 gr. Mon Chou
- 8 struikjes witlof (niet te dik)
- 8 plakjes rauwe ham
- 1 eetl. boter of margarine
- 1 takje peterselie