Witlof: Gegratineerde witlof met tomatensaus

Bereiding

Snijd de bittere kern aan de onderkant uit de struikjes en kook de struikjes in 5 à 10 min. in water met wat zout bijna gaar.

Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Rol de struikjes een voor een in een plak kaas en daarna in een plak gegrilde kiprollade. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200°C. Roer de tomatensaus en de creme fraiche door elkaar en giet de saus over de ingerolde witlof. Roer het paneermeel en de geraspte kaas door elkaar en strooi dit over de saus. Zet de schaal ca. 20 min in de oven.

Ingrediënten

  • 3 eetl. paneermeel
  • 8 plakken gegrilde kiprollade
  • 4 dl. tomatensaus (gekruid)
  • 8 plakken jongbelegen Goudse kaas
  • 8 struikjes witlof
  • 1 bekertje creme fraîche (125 gr.)
  • 2 eetl. geraspte kaas
  • zout