Waspeen of winterpeen: Worteltjes, gebakken met komijn, tijm, boter en Chardonnay
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220° C. Scheur ongeveer anderhalve meter aluminiumfolie af en vouw dat dubbel zodat het 2 keer zo dik en 2 keer zo sterk wordt. Leg alle ingrediënten, behalve de wijn en zout en peper, in het midden van het stuk folie. Vouw de zijkanten omhoog en giet de wijn in het pakket. Voeg zout en peper toe. Prop of vouw de randen van de folie in elkaar, zodat het pakket ook van boven dicht is. Bak het 45 min. in de voorverwarmde oven tot de worteltjes zacht zijn. De kooktijd kan iets langer zijn als je in plaats van jonge worteltjes winterwortel gebruikt.
Ingrediënten
- 4 klonten boter
- 1/2 theel. komijnzaad, geplet
- 1 handvol verse tijmblaadjes (of gedroogde tijm, dan wat minder)
- 500 gr. winterpeen, in stukken gesneden (of waspeen, geschrapt en heel)
- 1 glas Chardonnay
- zout
- zwarte peper uit de molen