Visfilet met rabarber-honingsaus

Bereiding

Bestrooi de visfilet met zout, peper en bloem. Bak de vis in de hete boter in 3-4 min. per kant bruin en gaar. U kunt de vis ook pocheren. Maak intussen de rabarber schoon en snijd de stelen in stukjes van ca. 2 cm. Kook de rabarber in 6-8 min. gaar met de azijn, honing, gember en het water. Laat de rabarber als compote of pureer de stukjes met de staafmixer tot moes. Voeg de mosterd met zout en peper naar smaak toe en bind de saus met aangelengde maizena of met allesbinder tot de gewenste dikte. Serveer de rabarbersaus met de gebakken of gepocheerde vis.

Ingrediënten

  • 4 moten witvisfilet à ca. 150 gr.
  • zout
  • bloem
  • peper
  • 300 gr. rabarber
  • 50 gr. boter
  • 2-3 eetl. honing
  • 1 eetl. balsamico- of frambozenazijn
  • 1 dl. water
  • 2-3 cm. verse gemberwortel, geraspt of 2 theel. gemberpoeder
  • maizena of allesbinder
  • 1-2 theel. mosterd