Venkelrisotto

Bereiding

Was een kleine venkelknol, snijd het onderkantje en de stelen eraf en snijd de knol in reepjes. Snipper 2 sjalotjes. Verhit in een pan 30 gr. margarine en bak hierin zachtjes de sjalotjes (1 minuut) en bak de venkel al roerende een minuut of twee mee. Voeg 150 gr. margarine toe, en schep als ze gesmolten is 150 gr. risotto door de groenten en bak ze mee tot de korrels glazig bruin kleuren. Giet 2 dl. droge witte wijn erbij en laat dit door de rijst opnemen. Giet nu 350 ml. water bij de risotto en verkruimel een kruidenbouillontablet erboven. Af en toe omroeren en laat de rijst zonder deksel op de pan in een minuut of 20 net aan gaar koken.

Bak in een droge koekenpan 3 eetl. pijnboompitten goudbruin. Roer 0,75 dl. slagroom door de risotto en verdeel de risotto over 4 borden. Bestrooi met peper uit de molen en met de pijnboompitten.

Lekker met veldsla en een dressing van balsamico en olijfolie.

Ingrediënten

  • kruidenbouillontablet
  • 2 dl droge wiite wijn
  • 350 ml water
  • 150 gr risotto
  • 1 kleine venkelknol
  • 180 gr margarine
  • 2 sjalotjes
  • 3 eetl. pijnboompitten
  • 0,75 dl. slagroom