Venkel: ragout van venkel en Italiaanse worst
Bereiding
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de prei ongeveer 5 minuten. Verwijder intussen het vel van de worstjes en verkruimel het worstenvlees in de pan met prei. Bak op middelhoog tot laag vuur bruin. Voeg de rode wijn toe en laat ongeveer 5 minuten verdampen. Roer de venkel en/of venkelgroen (houd wat apart voor de garnering) en wat peper erdoor. Laat de ragout ongeveer 30 minuten op laag vuur langzaam garen. Breng op smaak met wat zout (worstjes zijn ook al zout, dus gebruit niet te veel). Roer vlak voor het serveren de ricotta en eventueel de room erdoor. Voeg versgekookte pasta toe en roer door. Garneer met het apart gehouden venkelgroen en eventueel met de Parmezaanse kaas en serveer.
Bron: Good Cook, Sicilie, Giancarlo & Kati Caldese, recept besproken door Sam de Voogt in de NRC
Ingrediënten
- 4 eetl extra vergine olijfolie
- 1/2 grote preistengel, schoongemaakt en fijn gehakt
- 500 gr Italiaanse worstjes
- 5 eetl rode wijn
- 1 kleine venkelknol met venkelgroen fijn gehakt
- zout en peper
- 100 gr ricotta
- 75 ml couble cream of volle slagroom (optioneel)
- 25 gr geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)