Venkel, ovenschotel met zachte geitenkaas
Bereiding
Prei schoonmaken en in grove stukken (ca. 7 cm) snijden. Preistukken wassen en naast elkaar in hapjespan leggen. Helft van boter erover verdelen en prei afgedekt in 15 min. op laag vuur gaar stoven. Tussentijds eenmaal omdraaien. Room, zout en peper toevoegen en prei nog 5 min. zachtjes laten koken.
Intussen oven voorverwarmen op200 °C. Venkel schoonmaken, groen bewaren. Afhankelijk van formaat, venkel in 4 tot 8 parten snijden. Venkel in ruim water met zout in 6-8 min. beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken.
Prei met schuimspaan uit pan nemen en met venkel in ovenschaal rangschikken. Room uit hapjespan erover schenken. Geitenkaas grof erboven verkruimelen.
Ovenschaal in midden van oven plaatsen en bovenkant in 25 min. goudbruin laten kleuren. Intussen krieltjes halveren en gaar koken. Venkelgroen fijn knippen. Krieltjes afgieten en omschudden met zout, peper, 2 el. boter en venkelgroen. Krieltjes bij ovenschotel serveren.
Ingrediënten
- 200 gr. zachte geitenkaas
- 4 venkelknollen
- 250 ml. room
- 50 gr. roomboter, in blokjes
- 2 preien
- 450 gr. krieltjes