Venkel: met zalm en sla
Bereiding
Schil de aardappels, kook ze bijna gaar en snijd ze in kleinere blokjes. Snijd de venkel in schijven of blokjes en de (ijsberg) sla in reepjes. Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in en leg venkel en sla op de bodem. Verdeel de zalm erover. Klop de eieren met melk, kaas, zout, peper en chilipoeder. Meng de aardappelstukjes met het ei-kaasmengsel en verdeel dit over de zalm. Bak de schotel in ongeveer 25 minuten in de oven. Dien deze schotel op met een frisse salade.
Ingrediënten
- 400 gram venkel (meer mag!)
- 1/2 krop (ijsberg) sla
- 600 gram aardappels
- 1 blikje zalm
- 2 eeltepels melk
- 2 eieren
- 30 gram geraspte kaas
- 1 theelepel chilipoeder
- peper en zout naar smaak