Venkel: Gebakken venkel met knoflookboter en vermout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder evt. verkleurde stukjes van de venkel, had de toppen eraf en snijd de knollen in dunne plakjes. Bewaar het groen. Doe alle ingrediënten , behalve het groen, in een ovenschaal. Scheur een stukje vetvrij papier af, houd dat even onder stromend water en prop het in elkaar om het soepel te maken. Leg het dan dicht op en om de venkel, maar niet om de schaal zelf. Hierdoor wordt de venkel tegelijk gestoomd en gebakken. Bak de plakken venkel 20 min. in de voorverwarmde oven, of tot ze zacht zijn. Strooi voor het serveren het groen erover.
Ingrediënten
- 2 wijnglazen vermout (witte wijn kan ook)
- 3 grote klonten boter
- 1 teen knoflook, in dunne plakjes
- 3 grote venkelknollen
- zout
- zwarte peper uit de molen