Venkel: Frisse venkelsalade
Bereiding
De venkel schoonmaken, wassen en in fijne reepjes snijden. De sinaasappel schillen, van het wit vlies ontdoen en in partjes snijden. De appel schillen en in reepjes snijden. Ham in reepjes snijden. Uitje snipperen. Rozijnen laten wellen. Dressing even doorroeren en met de salade ingrediënten vermengen. De salade goed in laten trekken.
Salade serveren op bord, bedekt met een bedje gemengde sla en afgarneren met een takje venkel.
Dressing: 150 ml. yoghurt, 2 eetl. crème fraîche, 1 eetl. witte wijnazijn, zout, peper, 2 eetl. suiker
Variatie: garneer de salade af met feta en olijven.
Ingrediënten
- 1 eetl. witte wijnazijn
- 2 eetl. crème fraîche
- 150 ml. yoghurt
- 100 gr. blanke rozijnen
- ¼ klein uitje
- 75 gr. gekookte ham
- ½ appel
- 3 sinaasappels
- 2 venkelknollen (ca. 400 gr.)
- zout
- 2 eetl. suiker
- peper