Veldsla: Kipsalade met croutons
Bereiding
In hapjespan 500 ml water met verkruimeld bouillontablet aan de kook brengen. Pan op zeer laag vuur zetten, kipfilet erin leggen en in 12-14 min. gaar laten worden (als kip niet volledig onder bouillon staat, halverwege keren). Intussen in droge koekenpan blokjes brood op matig vuur in 5 min. rondom bruinbakken. Paprika en kaas in smalle reepjes snijden. Sinaasappels dik schillen, partjes halveren. Kip uit bouillon nemen, iets laten afkoelen en in stukjes snijden. Worteltjes van veldsla verwijderen en sla in schaal mengen met kip, sinaasappel, paprika- en kaasreepjes. Salade omscheppen met dressing en over vier diepe borden verdelen. Croutons erover strooien.
Ingrediënten
- 150 gram veldsla
- 400 gr kipfilet
- 1 kippenbouillontablet
- 4 sneetjes oud witbrood, in blokjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 175 gr mosterdkaas in plakken
- 2 sinaasappels
- 6 eetlepels Thousand Island dressing