Ui: Zuid-Franse uienpizza

Bereiding

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de uien afgedekt op matig vuur in 20-25 min. tot ze zacht, maar niet bruin zijn. Schep af en toe om. Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden. Leg de deegplakjes op de bakplaat en druk de naden goed dicht. Vorm een opstaand randje door de randen twee keer terug te vouwen. Bestrijk de rand met de rest van de olijfolie.

Strooi de suiker over de uien, laat smelten en lichtbruin kleuren. Strooi er tijm en zout en peper naar smaak over. Schep de uien uit de pan en verdeel ze over de deegbodem. Leg de ansjovisfilets in een ruitpatroon op de uien en daarbovenop de olijven.

Schuif de bakplaat één richel onder het midden in de oven en bak de pizza in 25-30 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse, groene salade.

Ingrediënten

  • 1 blikje ansjovis, uitgelekt
  • 1 el. tijm
  • 2 el. suiker
  • 1 pak deeg voor hartige taart, ontdooid
  • 4 el. olijfolie
  • 100 gr. zwarte pitloze olijven
  • uien