Tuinbonen: Pasta met tuinbonen en geitenkaas
Bereiding
Bak de ui en de knoflookteen in de olie totdat de ui glazig is. Verwijder de knoflook. Voeg de majoraan en de tuinbonen toe, giet er zoveel water bij dat de bonen bijna onder staan, breng aan de kook en laat zacht koken tot de bonen beetgaar zijn). Giet de bonen af en maal er peper en zout over. Laat even staan met de deksel op de pan.
Kook intussen de pasta in ruim water met een scheut (gewone) olijfolie beetgaar. Smelt in een andere pan de boter. Roer er de kaas en melk door tot een egaal romig mengsel. Klop er van het vuur af eigeel, basilicum, peper en zout door. Houd de saus warm.
Giet de pasta af, doe haar terug in de pan en roer er de kaassaus en bonen door. Verhit het geheel al roerende nog heel even en serveer meteen.
Ingrediënten
- vers gemalen zwarte peper
- beetje gedroogde majoraan
- zeezout
- 200 gr gedopte tuinbonen (= à ± 1 kg)
- 3 eetl. extra vergine olijfolie
- 1 gepelde teen knoflook
- 1 gesnipperde ui
- 200 gr. farfalle (strikjespasta)
- 50 gr. boter
- 100 gr. zachte geitenkaas
- 4 eetl. melk
- 1 eigeel
- flinke eetlepel fijngescheurde basilicumblaadjes