Tuinbonen op zijn Grieks
Bereiding
De uien in ringen snijden. De aardappelen in blokjes van 2 x 2 cm. snijden. De olie in een pan met dikke bodem den en de uien glazig fruiten, samen met de in blokjes gesneden aardappelen en 10 min. bakken. De tomatenpuree, het water, de bonen, de kruiden en de bouillon bij het ui en aardappelmengsel doen. Afgedekt ± 20 min. laten stoven, zo nodig water toevoegen. Met zout en peper op smaak brengen. Het gerecht met peterselie en de fijn gehakte olijven bestrooien.
Ingrediënten
- 1 tl. bonenkruid
- 2 dl. water
- 2 el. tomatenpuree
- 4 el. olijfolie
- 500 gr. aardappels
- 2 uien in ringen
- 400 gr. tuinbonen
- 1 tl. tijm
- 1 tl. basilicum
- peterselie
- 25 gr. olijven
- bouillonpoeder