Suikermaïs: maïs-courgettesoep
Bereiding
Bak ui en knoflook in olie en voeg er de courgette aan toe. Laat alles even bakken en voeg dan het water, de rozemarijn en de bouillon toe. Voeg, als de soep kookt, al roerende het maïsgriesmeel toe. Blijf ongeveer 5 tot 10 min. roeren tot het meel gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer. Snijd de maïskorrels van de gaargekookte kolven. Voeg de maïskorrels, tijm en ev. de tomatenpuree aan de soep toe. Maak de soep op smaak met peper en zout.
Serveer bijvoorbeeld met (Ciabatta)brood met gedroogde tomaten in olijfolie en een kleine salade. Variatie met rode paprika: Aan deze soep kunt u met de maïskorrels ook fijn gesneden paprikastukjes toevoegen.
Ingrediënten
- 1 theel. tijm
- ½ liter water
- 1/2 theel. rozemarijn
- 3 eetl. maïsgriesmeel
- 1 bouillonblokje
- 1 ui
- 2 maïskolven
- 1 kleine courgette
- een scheutje olijfolie
- 1 teen knoflook
- (tomatenpuree)
- peper, zout