Stoofpeer: Eendeborst met stoofpeer, karamel en kaneel

Bereiding

Voorbereiding
De peren schillen. Kook de peren half gaar in 300 ml water en 30 g suiker.

Maak een caramel van 25 g suiker. (in een steelpan laten smelten met 1 a 2 el water tot de suiker lichtbruin wordt). Blus voorzichtig met azijn, kaneel, peren en kalfsfond.

Laat vijftien minuten koken tot de peer mooi zacht is en kruid af met zout en peper.

Voeg als laatste de peren liqueur toe en reserveer op een warme plaats (bv oven op 50 graden)

Bereidingswijze

Bak de eendeborsten op de velkant (van tevoren kruiselings ingesneden)in een hete koekepan zonder extra toevoeging van vet. Dit spat geweldig maar geeft een heerlijk krokant vetlaagje.

Bak 10 minuten op middel hoog vuur, draai de eendenborsten om bak nog een minuutje langs de andere kant.

kruiden met zout en peper.

Serveertips

Snijdt de filets in dunne schuine plakjes, doe ze over op een warm borde.

Serveer tesamen met een gestoofde peer en kroketjes of pommes daupines.

Ingrediënten

  • 3 dl kalfsfond
  • 4 peren + 30 gr suiker
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 el azijn
  • 25 gr suiker
  • 4 kleine eendeborstfilers (of 2 grote)
  • 5 cl perenliqueur (bv Poire Williams)