Spruitjes – Wortel: Geroosterde wintergroenten
Bereiding
Oven voorverwarmen op 225°C. Spruitjes schoonmaken, wassen en grote exemplaren halveren. Wortels schoonmaken en in plakjes snijden. Gember schillen en fijnhakken. Knoflook pellen en fijnhakken. Wortels, spruiten, knoflook en gember met olie in ovenschaal omscheppen. In midden van oven groenten in ca. 25 min. beetgaar roosteren, af en toe omscheppen. Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Cashewnoten grof hakken. Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden. In kom chilisaus, sojasaus en bosui door elkaar roeren.
Cashewnoten door rijst scheppen. Rijst over 4 borden verdelen. Chilisaus door groenten mengen en groenten naast rijst scheppen.
Ingrediënten
- 150 gr. gezouten cashewnoten
- 400 gr. rijst
- 2 eetl. olie
- 2 teentjes knoflook
- 2,5 cm. verse gemberwortel
- 2 winterwortels
- 450 gr. spruitjes
- 3 bosuitjes
- 1 dl. oosterse chilisaus
- 2 eetl. sojasaus