Spruitjes (of kool)/Prei/Ui: met champignons, spek, kerrie en mosterd

Bereiding

Kook de spruitjes 10 minuten voor. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en het spek goudbruin. Voeg de prei, de champignons en de knoflook toe en fruit het even mee. Voeg de kerrie, de mosterd, de sambal en een scheutje water toe. Haal de blaadjes tijm van de takjes en doe ze bij het groentemengsel. Voeg de beetgare spruitjes en een scheutje room toe. Lekker met rijst of couscous.

Variatie: in plaats van spruitjes kool (witte, savooie, chinese of spitskool).

Ingrediënten

  • 50 ml. room (of mayonaise/yoghurt)
  • 4 takjes tijm
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1 dunne prei, gewassen, in ringetjes
  • 150 gram katenspek, in reepjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 500 gram spruitjes, schoongemaakt (of kool)