Spitskool: Vispakketjes met citroen-spitskool

Bereiding

Vis in 6 gelijke stukken snijden. Om elk stukje vis plakje spek wikkelen. In koekenpan 3 eetl. olie verhitten en vis op middelhoog vuur rondom bruin bakken. Op laag vuur vis in 8 à 10 min. gaar laten worden. In wok rest van olie verhitten en spitskool ca. 3 min. al omscheppend bakken. Citroen goed schoonboenen en helft van de schil eraf raspen. Citroen uitpersen. Citroenschil, 1 eetl. citroensap en 1/2 theel. zout door spitskool scheppen. Aardappelpuree en spitskool over twee borden verdelen. Op elk bord 3 vispakketjes leggen.

Ingrediënten

  • aardappelpuree
  • 5 eetl. olijfolie
  • 6 plakjes ontbijtspek (ca. 50 gr.)
  • 300 gr. kabeljauwfilet
  • 300 gr. spitskool
  • 1/2 citroen
  • zout