Spitskool: Stamppot met spitskool, gebakken salami en tomaat
Bereiding
Spitskool fijn snijden en wassen. Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan met weinig water en zout aardappels en spitskool afgedekt in ca. 20 min. gaar koken. Ui pellen en snipperen. Salami in blokjes snijden. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Bieslook boven kom fijn knippen.In koekenpan olie verhitten en hierin ui en salamiblokjes ca. 3 min. zachtjes bakken. Intussen aardappels en spitskool in vergiet laten uitlekken. In pan van aardappels melk zachtjes verwarmen. Aardappels en spitskool toevoegen en geheel tot smeuïge puree stampen. Salami met beetje van bakvet door stamppot mengen. Tomaat, bieslook en zout en peper naar smaak erdoor strooien.
Ingrediënten
- 4 tomaten
- 500 gr. salami (stuk)
- 1 ui
- 600 gr. spitskool
- zout
- 1,5 kg kruimige aardappels
- 25 gr. verse bieslook
- 1 eetl. olijfolie
- 1 dl. melk
- peper